Składniki odżywcze produktu: Pstrąg tęczowy, świeży | dla 100g |
---|---|
Energia | 160 |
Białko | 18,6 |
Tłuszcz | 9,6 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,11 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 2,76 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 3,15 |
Cholesterol | 70 |
Sód | 52 |
Potas | 420 |
Wapń | 18 |
Fosfor | 245 |
Magnez | 25 |
Żelazo | 0,4 |
Cynk | 0,48 |
Miedź | 0,05 |
Mangan | 0,02 |
Witamina A | 30 |
Witamina D | 13,6 |
Witamina E | 1,71 |
Tiamina | 0,2 |
Ryboflawina | 0,11 |
Niacyna | 6 |
Witamina B6 | 0,69 |
Kwas foliowy | 9 |
Witamina B12 | 5 |
Witamina C | 0 |