Składniki odżywcze produktu: Pierniki alpejskie | dla 100g |
---|---|
Energia | 367 |
Białko | 4 |
Tłuszcz | 9,7 |
Węglowodany | 66,3 |
Błonnik | 1,2 |
Sacharoza | 40 |
Laktoza | 0,7 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 5,89 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 3,08 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,29 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 174 |
Potas | 382 |
Wapń | 95 |
Fosfor | 116 |
Magnez | 37 |
Żelazo | 2,7 |
Cynk | 0,52 |
Miedź | 0,18 |
Mangan | 0,56 |
Witamina A | 23 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 0,59 |
Tiamina | 0,066 |
Ryboflawina | 0,133 |
Niacyna | 0,58 |
Witamina B6 | 0,04 |
Kwas foliowy | 8,4 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 0,4 |