Składniki odżywcze produktu: Mięso z udźca indyka bez skóry | dla 100g |
---|---|
Energia | 104 |
Białko | 19,4 |
Tłuszcz | 2,8 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,87 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,29 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,61 |
Cholesterol | 81 |
Sód | 77 |
Potas | 414 |
Wapń | 4 |
Fosfor | 227 |
Magnez | 28 |
Żelazo | 0,8 |
Cynk | 2,64 |
Miedź | 0,08 |
Mangan | 0,01 |
Witamina A | 20 |
Witamina D | 0,2 |
Witamina E | 0,02 |
Tiamina | 0,056 |
Ryboflawina | 0,274 |
Niacyna | 9,27 |
Witamina B6 | 0,3 |
Kwas foliowy | 26 |
Witamina B12 | 1,7 |
Witamina C | 0 |