Składniki odżywcze produktu: Mięso z ud kurczaka bez skóry | dla 100g |
---|---|
Energia | 125 |
Białko | 17,8 |
Tłuszcz | 6 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,48 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,8 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 1,72 |
Cholesterol | 84 |
Sód | 91 |
Potas | 334 |
Wapń | 8 |
Fosfor | 215 |
Magnez | 26 |
Żelazo | 0,7 |
Cynk | 1,4 |
Miedź | 0,08 |
Mangan | 0,01 |
Witamina A | 20 |
Witamina D | 0,1 |
Witamina E | 0,3 |
Tiamina | 0,08 |
Ryboflawina | 0,246 |
Niacyna | 3,06 |
Witamina B6 | 0,33 |
Kwas foliowy | 12 |
Witamina B12 | 0,4 |
Witamina C | 0 |