Składniki odżywcze produktu: Kapusta biała | dla 100g |
---|---|
Energia | 29 |
Białko | 1,7 |
Tłuszcz | 0,2 |
Węglowodany | 7,4 |
Błonnik | 2,5 |
Sacharoza | 0,4 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,03 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,11 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 19 |
Potas | 228 |
Wapń | 67 |
Fosfor | 33 |
Magnez | 13 |
Żelazo | 0,3 |
Cynk | 0,32 |
Miedź | 0,03 |
Mangan | 0,23 |
Witamina A | 9 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 1,67 |
Tiamina | 0,072 |
Ryboflawina | 0,06 |
Niacyna | 0,36 |
Witamina B6 | 0,08 |
Kwas foliowy | 57 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 48 |