Składniki odżywcze produktu: Jogurt truskawkowy 1,5% tłuszczu | dla 100g |
---|---|
Energia | 60 |
Białko | 3,7 |
Tłuszcz | 1,5 |
Węglowodany | 8,2 |
Błonnik | 0,3 |
Sacharoza | 2,4 |
Laktoza | 5 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,88 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,48 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,08 |
Cholesterol | 6 |
Sód | 47 |
Potas | 179 |
Wapń | 134 |
Fosfor | 97 |
Magnez | 15 |
Żelazo | 0,2 |
Cynk | 0,37 |
Miedź | 0,04 |
Mangan | 0,05 |
Witamina A | 19 |
Witamina D | 0,01 |
Witamina E | 0,07 |
Tiamina | 0,043 |
Ryboflawina | 0,187 |
Niacyna | 0,15 |
Witamina B6 | 0,06 |
Kwas foliowy | 6,9 |
Witamina B12 | 0,35 |
Witamina C | 9,9 |