| Składniki odżywcze produktu: Jaja gotowane | dla 100g |
|---|---|
| Energia | 109 |
| Białko | 9,8 |
| Tłuszcz | 7,6 |
| Węglowodany | 0,5 |
| Błonnik | 0 |
| Sacharoza | 0 |
| Laktoza | 0 |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,35 |
| Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 3,4 |
| Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,57 |
| Cholesterol | 282 |
| Sód | 110 |
| Potas | 104 |
| Wapń | 37 |
| Fosfor | 160 |
| Magnez | 9 |
| Żelazo | 1,7 |
| Cynk | 1,38 |
| Miedź | 0,05 |
| Mangan | 0,02 |
| Witamina A | 189 |
| Witamina D | 1,33 |
| Witamina E | 0,51 |
| Tiamina | 0,042 |
| Ryboflawina | 0,425 |
| Niacyna | 0,05 |
| Witamina B6 | 0,07 |
| Kwas foliowy | 39,6 |
| Witamina B12 | 1,11 |
| Witamina C | 0 |