Składniki odżywcze produktu: Jaja gotowane | dla 100g |
---|---|
Energia | 109 |
Białko | 9,8 |
Tłuszcz | 7,6 |
Węglowodany | 0,5 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,35 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 3,4 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,57 |
Cholesterol | 282 |
Sód | 110 |
Potas | 104 |
Wapń | 37 |
Fosfor | 160 |
Magnez | 9 |
Żelazo | 1,7 |
Cynk | 1,38 |
Miedź | 0,05 |
Mangan | 0,02 |
Witamina A | 189 |
Witamina D | 1,33 |
Witamina E | 0,51 |
Tiamina | 0,042 |
Ryboflawina | 0,425 |
Niacyna | 0,05 |
Witamina B6 | 0,07 |
Kwas foliowy | 39,6 |
Witamina B12 | 1,11 |
Witamina C | 0 |