Składniki odżywcze produktu: Burak | dla 100g |
---|---|
Energia | 38 |
Białko | 1,8 |
Tłuszcz | 0,1 |
Węglowodany | 9,5 |
Błonnik | 2,2 |
Sacharoza | 6,5 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,02 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,01 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,05 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 52 |
Potas | 348 |
Wapń | 41 |
Fosfor | 17 |
Magnez | 17 |
Żelazo | 1,7 |
Cynk | 0,57 |
Miedź | 0,1 |
Mangan | 0,44 |
Witamina A | 2 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 0,03 |
Tiamina | 0,02 |
Ryboflawina | 0,05 |
Niacyna | 0,4 |
Witamina B6 | 0,05 |
Kwas foliowy | 87 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 10 |