Sok owocowo-warzywny

Sok owocowo-warzywny

Składniki na 2 porcje:

    Sok owocowo-warzywny
  • 1 banan
  • 1 brzoskwinia
  • 1 marchew
  • 1 jabłko
  • 500 ml soku pomarańczowego
  • kilka kropel soku z cytryny

Przygotowanie:

Brzoskwinie, marchew i jabłko obrać ze skórki. Zblenderować na jednolita masę, dodać sok pomarańczowy, wymieszać. Dodać kilka kropel soku z cytryny, ponownie wymieszać.

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza w 1 porcji
Energia:
184 kcal
Białko:
2.7 g
Tłuszcz:
0.6 g
Węglowodany:
45.1 g
Błonnik:
3.9 g
Źródła energii

Okiem dietetyka:

Przepis na pyszny sok owocowo-warzywny o pomarańczowej barwie, który posiada wysoką wartość odżywczą. W skład soku wchodzą owoce takie jak: banan – zasobny w potas, jabłko, brzoskwinia oraz warzywa takie jak marchew, która szczególnie bogata jest w beta karoten. Gęsta konsystencja koktajlu oraz jego wartość energetyczna sprawia, że może on zastąpić nam drugie śniadanie.