Składniki odżywcze produktu: Wątróbka kurczaka | dla 100g |
---|---|
Energia | 136 |
Białko | 19,1 |
Tłuszcz | 6,3 |
Węglowodany | 0,6 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,54 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,99 |
Cholesterol | 380 |
Sód | 85 |
Potas | 300 |
Wapń | 8 |
Fosfor | 320 |
Magnez | 21 |
Żelazo | 9,5 |
Cynk | 3,63 |
Miedź | 0,3 |
Mangan | 0,26 |
Witamina A | 9304 |
Witamina D | 0,2 |
Witamina E | 0,25 |
Tiamina | 0,36 |
Ryboflawina | 2,7 |
Niacyna | 10,2 |
Witamina B6 | 0,4 |
Kwas foliowy | 590 |
Witamina B12 | 35 |
Witamina C | 23 |