Składniki odżywcze produktu: Śledź świeży | dla 100g |
---|---|
Energia | 161 |
Białko | 16,3 |
Tłuszcz | 10,7 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,15 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 5,37 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 1,87 |
Cholesterol | 64 |
Sód | 89 |
Potas | 239 |
Wapń | 32 |
Fosfor | 219 |
Magnez | 24 |
Żelazo | 0,9 |
Cynk | 1,12 |
Miedź | 0,23 |
Mangan | 0,02 |
Witamina A | 25 |
Witamina D | 19 |
Witamina E | 1,07 |
Tiamina | 0,02 |
Ryboflawina | 0,13 |
Niacyna | 2,9 |
Witamina B6 | 0,42 |
Kwas foliowy | 5 |
Witamina B12 | 13 |
Witamina C | 0 |