Składniki odżywcze produktu: Sernik krakowski | dla 100g |
---|---|
Energia | 325 |
Białko | 13,8 |
Tłuszcz | 13,4 |
Węglowodany | 37,7 |
Błonnik | 0,6 |
Sacharoza | 19,9 |
Laktoza | 2,7 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 6,35 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 5,14 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 1,09 |
Cholesterol | 44 |
Sód | 85 |
Potas | 132 |
Wapń | 89 |
Fosfor | 181 |
Magnez | 13 |
Żelazo | 0,6 |
Cynk | 0,98 |
Miedź | 0,05 |
Mangan | 0,1 |
Witamina A | 137 |
Witamina D | 0,5 |
Witamina E | 1,49 |
Tiamina | 0,05 |
Ryboflawina | 0,353 |
Niacyna | 0,24 |
Witamina B6 | 0,06 |
Kwas foliowy | 18,2 |
Witamina B12 | 0,58 |
Witamina C | 0,3 |