Składniki odżywcze produktu: Ser typu "Feta" | dla 100g |
---|---|
Energia | 215 |
Białko | 17 |
Tłuszcz | 16 |
Węglowodany | 1 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 1 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 10,33 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 3,82 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,44 |
Cholesterol | 89 |
Sód | 1100 |
Potas | 62 |
Wapń | 500 |
Fosfor | 360 |
Magnez | 19 |
Żelazo | 0,3 |
Cynk | 2 |
Miedź | 0,08 |
Mangan | 0,04 |
Witamina A | 135 |
Witamina D | 0,5 |
Witamina E | 0,4 |
Tiamina | 0,04 |
Ryboflawina | 0,3 |
Niacyna | 0,1 |
Witamina B6 | 0,06 |
Kwas foliowy | 23 |
Witamina B12 | 1,1 |
Witamina C | 0 |