Składniki odżywcze produktu: Sandacz świeży | dla 100g |
---|---|
Energia | 84 |
Białko | 19,2 |
Tłuszcz | 0,7 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,14 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,16 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,19 |
Cholesterol | 60 |
Sód | 57 |
Potas | 340 |
Wapń | 49 |
Fosfor | 220 |
Magnez | 29 |
Żelazo | 0,8 |
Cynk | 0,57 |
Miedź | 0,04 |
Mangan | 0,05 |
Witamina A | 9 |
Witamina D | 0,7 |
Witamina E | 1,26 |
Tiamina | 0,16 |
Ryboflawina | 0,25 |
Niacyna | 2,3 |
Witamina B6 | 0,3 |
Kwas foliowy | 12 |
Witamina B12 | 5 |
Witamina C | 1 |