| Składniki odżywcze produktu: Powidła śliwkowe | dla 100g |
|---|---|
| Energia | 214 |
| Białko | 1 |
| Tłuszcz | 0,2 |
| Węglowodany | 53 |
| Błonnik | 1,8 |
| Sacharoza | 38 |
| Laktoza | 0 |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,04 |
| Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,01 |
| Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,11 |
| Cholesterol | 0 |
| Sód | 3 |
| Potas | 346 |
| Wapń | 40 |
| Fosfor | 27 |
| Magnez | 18 |
| Żelazo | 2,2 |
| Cynk | 0,18 |
| Miedź | 0,19 |
| Mangan | 0,15 |
| Witamina A | 77 |
| Witamina D | 0 |
| Witamina E | 0,1 |
| Tiamina | 0,09 |
| Ryboflawina | 0,033 |
| Niacyna | 0,75 |
| Witamina B6 | 0,08 |
| Kwas foliowy | 0,3 |
| Witamina B12 | 0 |
| Witamina C | 3 |