Składniki odżywcze produktu: Powidła śliwkowe | dla 100g |
---|---|
Energia | 214 |
Białko | 1 |
Tłuszcz | 0,2 |
Węglowodany | 53 |
Błonnik | 1,8 |
Sacharoza | 38 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,04 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,01 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,11 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 3 |
Potas | 346 |
Wapń | 40 |
Fosfor | 27 |
Magnez | 18 |
Żelazo | 2,2 |
Cynk | 0,18 |
Miedź | 0,19 |
Mangan | 0,15 |
Witamina A | 77 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 0,1 |
Tiamina | 0,09 |
Ryboflawina | 0,033 |
Niacyna | 0,75 |
Witamina B6 | 0,08 |
Kwas foliowy | 0,3 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 3 |