Składniki odżywcze produktu: Porzeczki czerwone | dla 100g |
---|---|
Energia | 31 |
Białko | 1,1 |
Tłuszcz | 0,2 |
Węglowodany | 13,8 |
Błonnik | 7,7 |
Sacharoza | 0,3 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,04 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,03 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,07 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 2 |
Potas | 259 |
Wapń | 36 |
Fosfor | 33 |
Magnez | 12 |
Żelazo | 0,9 |
Cynk | 0,22 |
Miedź | 0,11 |
Mangan | 0,7 |
Witamina A | 4 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 0,4 |
Tiamina | 0,04 |
Ryboflawina | 0,022 |
Niacyna | 0,27 |
Witamina B6 | 0,04 |
Kwas foliowy | 11 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 45,8 |