Składniki odżywcze produktu: Polędwica z indyka | dla 100g |
---|---|
Energia | 105 |
Białko | 15,8 |
Tłuszcz | 4,6 |
Węglowodany | 0,1 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,28 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 2,35 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,97 |
Cholesterol | 52 |
Sód | 763 |
Potas | 362 |
Wapń | 3 |
Fosfor | 190 |
Magnez | 33 |
Żelazo | 0,5 |
Cynk | 0,82 |
Miedź | 0,04 |
Mangan | 0,01 |
Witamina A | 19 |
Witamina D | 0,07 |
Witamina E | 0,13 |
Tiamina | 0,032 |
Ryboflawina | 0,126 |
Niacyna | 4,16 |
Witamina B6 | 0,45 |
Kwas foliowy | 5 |
Witamina B12 | 0,47 |
Witamina C | 1,9 |