Składniki odżywcze produktu: Orzechy włoskie | dla 100g |
---|---|
Energia | 645 |
Białko | 16 |
Tłuszcz | 60,3 |
Węglowodany | 18 |
Błonnik | 6,5 |
Sacharoza | 2,2 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 6,56 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 9,4 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 41,16 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 4 |
Potas | 474 |
Wapń | 87 |
Fosfor | 332 |
Magnez | 99 |
Żelazo | 1,8 |
Cynk | 2,72 |
Miedź | 0,28 |
Mangan | 3,6 |
Witamina A | 8 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 2,6 |
Tiamina | 0,39 |
Ryboflawina | 0,12 |
Niacyna | 1,19 |
Witamina B6 | 0,73 |
Kwas foliowy | 66 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 5,8 |