Składniki odżywcze produktu: Mięso z udźca indyka ze skórą | dla 100g |
---|---|
Energia | 131 |
Białko | 18,4 |
Tłuszcz | 6,4 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,83 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 2,92 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 1,34 |
Cholesterol | 79 |
Sód | 76 |
Potas | 384 |
Wapń | 5 |
Fosfor | 213 |
Magnez | 26 |
Żelazo | 0,8 |
Cynk | 2,46 |
Miedź | 0,07 |
Mangan | 0,01 |
Witamina A | 40 |
Witamina D | 0,4 |
Witamina E | 0,07 |
Tiamina | 0,056 |
Ryboflawina | 0,256 |
Niacyna | 9,04 |
Witamina B6 | 0,28 |
Kwas foliowy | 26 |
Witamina B12 | 1,7 |
Witamina C | 0 |