Składniki odżywcze produktu: Mięso z podudzia indyka ze skórą | dla 100g |
---|---|
Energia | 142 |
Białko | 15,7 |
Tłuszcz | 8,9 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,54 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 4,08 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 1,89 |
Cholesterol | 81 |
Sód | 92 |
Potas | 324 |
Wapń | 8 |
Fosfor | 194 |
Magnez | 24 |
Żelazo | 1,1 |
Cynk | 2,53 |
Miedź | 0,08 |
Mangan | 0,02 |
Witamina A | 40 |
Witamina D | 0,4 |
Witamina E | 0,11 |
Tiamina | 0,076 |
Ryboflawina | 0,196 |
Niacyna | 3,72 |
Witamina B6 | 0,28 |
Kwas foliowy | 26 |
Witamina B12 | 1,7 |
Witamina C | 0 |