Składniki odżywcze produktu: Mięso z podudzia indyka bez skóry | dla 100g |
---|---|
Energia | 100 |
Białko | 16,6 |
Tłuszcz | 3,7 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,12 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,65 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,77 |
Cholesterol | 81 |
Sód | 96 |
Potas | 364 |
Wapń | 8 |
Fosfor | 214 |
Magnez | 27 |
Żelazo | 1,2 |
Cynk | 2,83 |
Miedź | 0,08 |
Mangan | 0,02 |
Witamina A | 20 |
Witamina D | 0,1 |
Witamina E | 0,02 |
Tiamina | 0,078 |
Ryboflawina | 0,213 |
Niacyna | 3,26 |
Witamina B6 | 0,3 |
Kwas foliowy | 26 |
Witamina B12 | 1,7 |
Witamina C | 0 |