Składniki odżywcze produktu: Mięso z piersi indyka bez skóry | dla 100g |
---|---|
Energia | 84 |
Białko | 19,2 |
Tłuszcz | 0,7 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,22 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,33 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,15 |
Cholesterol | 49 |
Sód | 47 |
Potas | 460 |
Wapń | 2 |
Fosfor | 238 |
Magnez | 35 |
Żelazo | 0,5 |
Cynk | 0,83 |
Miedź | 0,04 |
Mangan | 0,01 |
Witamina A | 9 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 0,02 |
Tiamina | 0,036 |
Ryboflawina | 0,15 |
Niacyna | 4,92 |
Witamina B6 | 0,59 |
Kwas foliowy | 8 |
Witamina B12 | 0,7 |
Witamina C | 0 |