Składniki odżywcze produktu: Masełko zakopiańskie | dla 100g |
---|---|
Energia | 573 |
Białko | 0,9 |
Tłuszcz | 64 |
Węglowodany | 0,9 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0,9 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 36,86 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 20,35 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 2,66 |
Cholesterol | 187 |
Sód | 5 |
Potas | 13 |
Wapń | 10 |
Fosfor | 10 |
Magnez | 1 |
Żelazo | 0,1 |
Cynk | 0,06 |
Miedź | 0,01 |
Mangan | 0 |
Witamina A | 616 |
Witamina D | 0,48 |
Witamina E | 6,97 |
Tiamina | 0,01 |
Ryboflawina | 0,03 |
Niacyna | 0,03 |
Witamina B6 | 0,01 |
Kwas foliowy | 2 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 0 |