Składniki odżywcze produktu: Marchewka zasmażana | dla 100g |
---|---|
Energia | 69 |
Białko | 1 |
Tłuszcz | 4,8 |
Węglowodany | 8,4 |
Błonnik | 2,9 |
Sacharoza | 1,6 |
Laktoza | 0,1 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3,2 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,16 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,18 |
Cholesterol | 14 |
Sód | 66 |
Potas | 228 |
Wapń | 30 |
Fosfor | 28 |
Magnez | 13 |
Żelazo | 0,4 |
Cynk | 0,29 |
Miedź | 0,08 |
Mangan | 0,16 |
Witamina A | 1217 |
Witamina D | 0,05 |
Witamina E | 0,5 |
Tiamina | 0,031 |
Ryboflawina | 0,036 |
Niacyna | 0,25 |
Witamina B6 | 0,08 |
Kwas foliowy | 13,4 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 1,5 |