Składniki odżywcze produktu: Makaron zapiekany z kapustą słodką | dla 100g |
---|---|
Energia | 138 |
Białko | 3,6 |
Tłuszcz | 5,2 |
Węglowodany | 21,3 |
Błonnik | 2,3 |
Sacharoza | 0,5 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,45 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 2,75 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 1,59 |
Cholesterol | 8 |
Sód | 16 |
Potas | 187 |
Wapń | 49 |
Fosfor | 48 |
Magnez | 15 |
Żelazo | 0,5 |
Cynk | 0,42 |
Miedź | 0,06 |
Mangan | 0,27 |
Witamina A | 11 |
Witamina D | 0,04 |
Witamina E | 2,07 |
Tiamina | 0,065 |
Ryboflawina | 0,053 |
Niacyna | 0,34 |
Witamina B6 | 0,07 |
Kwas foliowy | 27,6 |
Witamina B12 | 0,04 |
Witamina C | 27,2 |