Składniki odżywcze produktu: Makaron z masłem | dla 100g |
---|---|
Energia | 126 |
Białko | 3,6 |
Tłuszcz | 1,8 |
Węglowodany | 24,4 |
Błonnik | 0,9 |
Sacharoza | 0,1 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,84 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,45 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,23 |
Cholesterol | 15 |
Sód | 5 |
Potas | 55 |
Wapń | 8 |
Fosfor | 40 |
Magnez | 9 |
Żelazo | 0,4 |
Cynk | 0,31 |
Miedź | 0,05 |
Mangan | 0,16 |
Witamina A | 17 |
Witamina D | 0,07 |
Witamina E | 0,12 |
Tiamina | 0,039 |
Ryboflawina | 0,035 |
Niacyna | 0,22 |
Witamina B6 | 0,02 |
Kwas foliowy | 6,9 |
Witamina B12 | 0,05 |
Witamina C | 0 |