Składniki odżywcze produktu: Makaron na mleku | dla 100g |
---|---|
Energia | 66 |
Białko | 2,9 |
Tłuszcz | 2,3 |
Węglowodany | 8,5 |
Błonnik | 0,2 |
Sacharoza | 0,2 |
Laktoza | 3 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,28 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,7 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,1 |
Cholesterol | 11 |
Sód | 30 |
Potas | 102 |
Wapń | 78 |
Fosfor | 64 |
Magnez | 10 |
Żelazo | 0,2 |
Cynk | 0,28 |
Miedź | 0,02 |
Mangan | 0,05 |
Witamina A | 25 |
Witamina D | 0,03 |
Witamina E | 0,09 |
Tiamina | 0,026 |
Ryboflawina | 0,118 |
Niacyna | 0,11 |
Witamina B6 | 0,04 |
Kwas foliowy | 3,3 |
Witamina B12 | 0,27 |
Witamina C | 0,4 |