Składniki odżywcze produktu: Makaron czterojajeczny | dla 100g |
---|---|
Energia | 377 |
Białko | 12 |
Tłuszcz | 3,4 |
Węglowodany | 76,2 |
Błonnik | 2,8 |
Sacharoza | 0,3 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,75 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,99 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,75 |
Cholesterol | 68 |
Sód | 28 |
Potas | 187 |
Wapń | 28 |
Fosfor | 145 |
Magnez | 29 |
Żelazo | 1,6 |
Cynk | 1,13 |
Miedź | 0,15 |
Mangan | 0,53 |
Witamina A | 51 |
Witamina D | 0,32 |
Witamina E | 0,4 |
Tiamina | 0,155 |
Ryboflawina | 0,169 |
Niacyna | 0,69 |
Witamina B6 | 0,1 |
Kwas foliowy | 44,8 |
Witamina B12 | 0,3 |
Witamina C | 0 |