Składniki odżywcze produktu: Kurczak gotowany w jarzynach | dla 100g |
---|---|
Energia | 99 |
Białko | 7,6 |
Tłuszcz | 6,4 |
Węglowodany | 4,6 |
Błonnik | 1,7 |
Sacharoza | 0,7 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,66 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 2,82 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 1,45 |
Cholesterol | 27 |
Sód | 45 |
Potas | 235 |
Wapń | 25 |
Fosfor | 88 |
Magnez | 16 |
Żelazo | 0,8 |
Cynk | 0,71 |
Miedź | 0,06 |
Mangan | 0,12 |
Witamina A | 287 |
Witamina D | 0,72 |
Witamina E | 1,18 |
Tiamina | 0,043 |
Ryboflawina | 0,09 |
Niacyna | 2,14 |
Witamina B6 | 0,2 |
Kwas foliowy | 17,5 |
Witamina B12 | 0,11 |
Witamina C | 7,5 |