Składniki odżywcze produktu: Kiełbasa podwawelska | dla 100g |
---|---|
Energia | 247 |
Białko | 17,3 |
Tłuszcz | 19,6 |
Węglowodany | 0,9 |
Błonnik | 0,1 |
Sacharoza | 0,1 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 6,85 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 9,85 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 1,36 |
Cholesterol | 59 |
Sód | 1017 |
Potas | 303 |
Wapń | 10 |
Fosfor | 172 |
Magnez | 22 |
Żelazo | 1,5 |
Cynk | 2,32 |
Miedź | 0,1 |
Mangan | 0,06 |
Witamina A | 0 |
Witamina D | 0,62 |
Witamina E | 0,2 |
Tiamina | 0,513 |
Ryboflawina | 0,201 |
Niacyna | 4,78 |
Witamina B6 | 0,39 |
Kwas foliowy | 2,1 |
Witamina B12 | 0,55 |
Witamina C | 0,7 |