Składniki odżywcze produktu: Kiełbasa mortadela z indyka | dla 100g |
---|---|
Energia | 209 |
Białko | 11 |
Tłuszcz | 18,5 |
Węglowodany | 0,1 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 5,5 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 9,03 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 3,09 |
Cholesterol | 68 |
Sód | 772 |
Potas | 192 |
Wapń | 17 |
Fosfor | 173 |
Magnez | 23 |
Żelazo | 1,2 |
Cynk | 1,65 |
Miedź | 0,06 |
Mangan | 0,04 |
Witamina A | 17 |
Witamina D | 0,22 |
Witamina E | 0,15 |
Tiamina | 0,046 |
Ryboflawina | 0,155 |
Niacyna | 2,72 |
Witamina B6 | 0,16 |
Kwas foliowy | 9 |
Witamina B12 | 0,98 |
Witamina C | 1,7 |