Składniki odżywcze produktu: Kefir 2% tłuszczu | dla 100g |
---|---|
Energia | 51 |
Białko | 3,4 |
Tłuszcz | 2 |
Węglowodany | 4,7 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 4,1 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,19 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,63 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,06 |
Cholesterol | 8 |
Sód | 38 |
Potas | 122 |
Wapń | 103 |
Fosfor | 74 |
Magnez | 10 |
Żelazo | 0,1 |
Cynk | 0,28 |
Miedź | 0,02 |
Mangan | 0 |
Witamina A | 16 |
Witamina D | 0,03 |
Witamina E | 0,03 |
Tiamina | 0,028 |
Ryboflawina | 0,131 |
Niacyna | 0,09 |
Witamina B6 | 0,04 |
Kwas foliowy | 5 |
Witamina B12 | 0,5 |
Witamina C | 0 |