Składniki odżywcze produktu: Karp świeży | dla 100g |
---|---|
Energia | 110 |
Białko | 18 |
Tłuszcz | 4,2 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,67 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,49 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,7 |
Cholesterol | 70 |
Sód | 30 |
Potas | 387 |
Wapń | 10 |
Fosfor | 215 |
Magnez | 12 |
Żelazo | 0,7 |
Cynk | 0,9 |
Miedź | 0,1 |
Mangan | 0,05 |
Witamina A | 44 |
Witamina D | 5 |
Witamina E | 0,63 |
Tiamina | 0,068 |
Ryboflawina | 0,05 |
Niacyna | 1,5 |
Witamina B6 | 0,17 |
Kwas foliowy | 10 |
Witamina B12 | 2 |
Witamina C | 1 |