Składniki odżywcze produktu: Kapusta włoska | dla 100g |
---|---|
Energia | 38 |
Białko | 3,3 |
Tłuszcz | 0,4 |
Węglowodany | 7,8 |
Błonnik | 2,6 |
Sacharoza | 0,8 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,06 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,01 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,31 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 9 |
Potas | 306 |
Wapń | 77 |
Fosfor | 49 |
Magnez | 16 |
Żelazo | 0,4 |
Cynk | 0,27 |
Miedź | 0,09 |
Mangan | 0,31 |
Witamina A | 7 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 2 |
Tiamina | 0,1 |
Ryboflawina | 0,26 |
Niacyna | 0,6 |
Witamina B6 | 0,3 |
Kwas foliowy | 80 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 60 |