Składniki odżywcze produktu: Kapusta czerwona | dla 100g |
---|---|
Energia | 27 |
Białko | 1,9 |
Tłuszcz | 0,2 |
Węglowodany | 6,7 |
Błonnik | 2,5 |
Sacharoza | 0,5 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,04 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,01 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,1 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 11 |
Potas | 269 |
Wapń | 46 |
Fosfor | 31 |
Magnez | 12 |
Żelazo | 0,5 |
Cynk | 0,43 |
Miedź | 0,09 |
Mangan | 0,24 |
Witamina A | 3 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 1,7 |
Tiamina | 0,099 |
Ryboflawina | 0,073 |
Niacyna | 0,69 |
Witamina B6 | 0,2 |
Kwas foliowy | 34 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 54 |