Składniki odżywcze produktu: Jogurt naturalny 2% tłuszczu | dla 100g |
---|---|
Energia | 60 |
Białko | 4,3 |
Tłuszcz | 2 |
Węglowodany | 6,2 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 1 |
Laktoza | 4,6 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,19 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,63 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,06 |
Cholesterol | 8 |
Sód | 63 |
Potas | 200 |
Wapń | 170 |
Fosfor | 122 |
Magnez | 17 |
Żelazo | 0,1 |
Cynk | 0,46 |
Miedź | 0,03 |
Mangan | 0 |
Witamina A | 16 |
Witamina D | 0,03 |
Witamina E | 0,03 |
Tiamina | 0,046 |
Ryboflawina | 0,216 |
Niacyna | 0,14 |
Witamina B6 | 0,06 |
Kwas foliowy | 10 |
Witamina B12 | 0,5 |
Witamina C | 1 |