Składniki odżywcze produktu: Jogurt jagodowy 1,5% tłuszczu | dla 100g |
---|---|
Energia | 62 |
Białko | 3,7 |
Tłuszcz | 1,5 |
Węglowodany | 8,8 |
Błonnik | 0,4 |
Sacharoza | 2,2 |
Laktoza | 5 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,91 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,48 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,1 |
Cholesterol | 7 |
Sód | 48 |
Potas | 170 |
Wapń | 134 |
Fosfor | 96 |
Magnez | 14 |
Żelazo | 0,2 |
Cynk | 0,42 |
Miedź | 0,04 |
Mangan | 0,13 |
Witamina A | 20 |
Witamina D | 0,02 |
Witamina E | 0,31 |
Tiamina | 0,041 |
Ryboflawina | 0,183 |
Niacyna | 0,15 |
Witamina B6 | 0,06 |
Kwas foliowy | 5,4 |
Witamina B12 | 0,36 |
Witamina C | 2,8 |