Składniki odżywcze produktu: Jagodzianki | dla 100g |
---|---|
Energia | 314 |
Białko | 7,1 |
Tłuszcz | 5,4 |
Węglowodany | 60,6 |
Błonnik | 2,1 |
Sacharoza | 19,3 |
Laktoza | 0,7 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,53 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 2,24 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,91 |
Cholesterol | 40 |
Sód | 137 |
Potas | 129 |
Wapń | 36 |
Fosfor | 90 |
Magnez | 15 |
Żelazo | 1,2 |
Cynk | 0,86 |
Miedź | 0,1 |
Mangan | 0,41 |
Witamina A | 57 |
Witamina D | 0,34 |
Witamina E | 1,3 |
Tiamina | 0,09 |
Ryboflawina | 0,139 |
Niacyna | 0,54 |
Witamina B6 | 0,06 |
Kwas foliowy | 32,3 |
Witamina B12 | 0,21 |
Witamina C | 1,6 |