| Składniki odżywcze produktu: Jagodzianki | dla 100g |
|---|---|
| Energia | 314 |
| Białko | 7,1 |
| Tłuszcz | 5,4 |
| Węglowodany | 60,6 |
| Błonnik | 2,1 |
| Sacharoza | 19,3 |
| Laktoza | 0,7 |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,53 |
| Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 2,24 |
| Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,91 |
| Cholesterol | 40 |
| Sód | 137 |
| Potas | 129 |
| Wapń | 36 |
| Fosfor | 90 |
| Magnez | 15 |
| Żelazo | 1,2 |
| Cynk | 0,86 |
| Miedź | 0,1 |
| Mangan | 0,41 |
| Witamina A | 57 |
| Witamina D | 0,34 |
| Witamina E | 1,3 |
| Tiamina | 0,09 |
| Ryboflawina | 0,139 |
| Niacyna | 0,54 |
| Witamina B6 | 0,06 |
| Kwas foliowy | 32,3 |
| Witamina B12 | 0,21 |
| Witamina C | 1,6 |