Składniki odżywcze produktu: Jabłka pieczone | dla 100g |
---|---|
Energia | 93 |
Białko | 0,3 |
Tłuszcz | 1,6 |
Węglowodany | 20,8 |
Błonnik | 1,6 |
Sacharoza | 13,7 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,89 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,32 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,09 |
Cholesterol | 4 |
Sód | 2 |
Potas | 105 |
Wapń | 3 |
Fosfor | 7 |
Magnez | 2 |
Żelazo | 0,2 |
Cynk | 0,13 |
Miedź | 0,03 |
Mangan | 0,06 |
Witamina A | 14 |
Witamina D | 0,01 |
Witamina E | 0,38 |
Tiamina | 0,024 |
Ryboflawina | 0,021 |
Niacyna | 0,13 |
Witamina B6 | 0,02 |
Kwas foliowy | 2,6 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 5,6 |