Składniki odżywcze produktu: Flądra świeża | dla 100g |
---|---|
Energia | 83 |
Białko | 16,5 |
Tłuszcz | 1,8 |
Węglowodany | 0 |
Błonnik | 0 |
Sacharoza | 0 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,34 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,45 |
Cholesterol | 58 |
Sód | 92 |
Potas | 332 |
Wapń | 27 |
Fosfor | 200 |
Magnez | 24 |
Żelazo | 0,4 |
Cynk | 0,5 |
Miedź | 0,05 |
Mangan | 0,04 |
Witamina A | 9 |
Witamina D | 0,8 |
Witamina E | 0,36 |
Tiamina | 0,22 |
Ryboflawina | 0,21 |
Niacyna | 3,4 |
Witamina B6 | 0,25 |
Kwas foliowy | 11 |
Witamina B12 | 1,2 |
Witamina C | 0 |