Składniki odżywcze produktu: Dynia z pomidorami | dla 100g |
---|---|
Energia | 44 |
Białko | 1,2 |
Tłuszcz | 2,4 |
Węglowodany | 6,5 |
Błonnik | 2,1 |
Sacharoza | 1,3 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,55 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,56 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,16 |
Cholesterol | 7 |
Sód | 5 |
Potas | 269 |
Wapń | 44 |
Fosfor | 34 |
Magnez | 11 |
Żelazo | 0,7 |
Cynk | 0,33 |
Miedź | 0,11 |
Mangan | 0,05 |
Witamina A | 322 |
Witamina D | 0,02 |
Witamina E | 1 |
Tiamina | 0,054 |
Ryboflawina | 0,089 |
Niacyna | 0,66 |
Witamina B6 | 0,12 |
Kwas foliowy | 20,1 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 11,4 |