Składniki odżywcze produktu: Dynia, pestki | dla 100g |
---|---|
Energia | 556 |
Białko | 24,5 |
Tłuszcz | 45,8 |
Węglowodany | 18 |
Błonnik | 5,3 |
Sacharoza | 1,1 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 8,67 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 15,5 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 20,9 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 18 |
Potas | 810 |
Wapń | 43 |
Fosfor | 1170 |
Magnez | 540 |
Żelazo | 15 |
Cynk | 7,5 |
Miedź | 1,57 |
Mangan | 0 |
Witamina A | 38 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 26 |
Tiamina | 0,21 |
Ryboflawina | 0,32 |
Niacyna | 1,7 |
Witamina B6 | 0,1 |
Kwas foliowy | 60 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 0 |