Składniki odżywcze produktu: Dynia | dla 100g |
---|---|
Energia | 28 |
Białko | 1,3 |
Tłuszcz | 0,3 |
Węglowodany | 7,7 |
Błonnik | 2,8 |
Sacharoza | 2,1 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,06 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,02 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,13 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 4 |
Potas | 278 |
Wapń | 66 |
Fosfor | 43 |
Magnez | 14 |
Żelazo | 0,8 |
Cynk | 0,38 |
Miedź | 0,15 |
Mangan | 0,04 |
Witamina A | 496 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 1,03 |
Tiamina | 0,05 |
Ryboflawina | 0,12 |
Niacyna | 0,5 |
Witamina B6 | 0,11 |
Kwas foliowy | 31 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 8 |