Składniki odżywcze produktu: Ciasto drożdżowe | dla 100g |
---|---|
Energia | 290 |
Białko | 7,4 |
Tłuszcz | 8,2 |
Węglowodany | 47,7 |
Błonnik | 1,6 |
Sacharoza | 7,9 |
Laktoza | 0,8 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3,47 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 2,96 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,91 |
Cholesterol | 51 |
Sód | 139 |
Potas | 132 |
Wapń | 36 |
Fosfor | 96 |
Magnez | 16 |
Żelazo | 1,1 |
Cynk | 0,84 |
Miedź | 0,08 |
Mangan | 0,26 |
Witamina A | 85 |
Witamina D | 0,37 |
Witamina E | 1,02 |
Tiamina | 0,102 |
Ryboflawina | 0,162 |
Niacyna | 0,65 |
Witamina B6 | 0,05 |
Kwas foliowy | 45,5 |
Witamina B12 | 0,22 |
Witamina C | 0,1 |