Składniki odżywcze produktu: Chleb żytni wileński | dla 100g |
---|---|
Energia | 225 |
Białko | 4,4 |
Tłuszcz | 1,5 |
Węglowodany | 52,3 |
Błonnik | 4,6 |
Sacharoza | 4,2 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,19 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,25 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,64 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 353 |
Potas | 188 |
Wapń | 19 |
Fosfor | 125 |
Magnez | 37 |
Żelazo | 1,4 |
Cynk | 1,7 |
Miedź | 0,15 |
Mangan | 1,86 |
Witamina A | 0 |
Witamina D | 0,02 |
Witamina E | 0,59 |
Tiamina | 0,131 |
Ryboflawina | 0,075 |
Niacyna | 0,5 |
Witamina B6 | 0,11 |
Kwas foliowy | 20,4 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 0 |