Składniki odżywcze produktu: Chleb żytni razowy litewski | dla 100g |
---|---|
Energia | 233 |
Białko | 6,3 |
Tłuszcz | 1,7 |
Węglowodany | 52,9 |
Błonnik | 5,5 |
Sacharoza | 2,9 |
Laktoza | 1,3 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,23 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,28 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,74 |
Cholesterol | 1 |
Sód | 358 |
Potas | 314 |
Wapń | 61 |
Fosfor | 215 |
Magnez | 61 |
Żelazo | 2,2 |
Cynk | 2,49 |
Miedź | 0,23 |
Mangan | 2,55 |
Witamina A | 0 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 0,8 |
Tiamina | 0,185 |
Ryboflawina | 0,157 |
Niacyna | 0,75 |
Witamina B6 | 0,16 |
Kwas foliowy | 35,4 |
Witamina B12 | 0,06 |
Witamina C | 0 |