Składniki odżywcze produktu: Buraki z jabłkami | dla 100g |
---|---|
Energia | 69 |
Białko | 1,5 |
Tłuszcz | 3,3 |
Węglowodany | 10,3 |
Błonnik | 1,8 |
Sacharoza | 6,6 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,77 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,53 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,79 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 44 |
Potas | 272 |
Wapń | 32 |
Fosfor | 14 |
Magnez | 13 |
Żelazo | 1,3 |
Cynk | 0,45 |
Miedź | 0,08 |
Mangan | 0,34 |
Witamina A | 33 |
Witamina D | 0,2 |
Witamina E | 0,9 |
Tiamina | 0,019 |
Ryboflawina | 0,041 |
Niacyna | 0,32 |
Witamina B6 | 0,04 |
Kwas foliowy | 40,5 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 7,3 |