Składniki odżywcze produktu: Buraki | dla 100g |
---|---|
Energia | 70 |
Białko | 1,5 |
Tłuszcz | 3,5 |
Węglowodany | 10 |
Błonnik | 1,8 |
Sacharoza | 6,8 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,82 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,63 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,84 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 46 |
Potas | 278 |
Wapń | 33 |
Fosfor | 14 |
Magnez | 14 |
Żelazo | 1,4 |
Cynk | 0,46 |
Miedź | 0,08 |
Mangan | 0,35 |
Witamina A | 35 |
Witamina D | 0,21 |
Witamina E | 0,93 |
Tiamina | 0,017 |
Ryboflawina | 0,041 |
Niacyna | 0,32 |
Witamina B6 | 0,04 |
Kwas foliowy | 42,6 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 7,1 |