Składniki odżywcze produktu: Bakłażan | dla 100g |
---|---|
Energia | 21 |
Białko | 1,1 |
Tłuszcz | 0,1 |
Węglowodany | 6,3 |
Błonnik | 2,5 |
Sacharoza | 0,1 |
Laktoza | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,02 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,01 |
Kwasy tłuszczowe wielonasycone | 0,04 |
Cholesterol | 0 |
Sód | 2 |
Potas | 305 |
Wapń | 18 |
Fosfor | 33 |
Magnez | 16 |
Żelazo | 0,6 |
Cynk | 0,2 |
Miedź | 0,01 |
Mangan | 0,1 |
Witamina A | 7 |
Witamina D | 0 |
Witamina E | 0 |
Tiamina | 0,09 |
Ryboflawina | 0,02 |
Niacyna | 0,6 |
Witamina B6 | 0,09 |
Kwas foliowy | 18 |
Witamina B12 | 0 |
Witamina C | 2 |